GRATIS VERZENDING

ACHTERAF BETALEN

30 DAGEN RETOURRECHT

4 korte tips voor jou perfecte overhemd! - Bendelli

4 korte tips voor jou perfecte overhemd!

Ventiherenoverhemdengewerktbendelli
Heren overhemden verschillende pasvormen

4 korte tips voor jou perfecte overhemd. We zouden je het fijnste katoensoort en de beste overhemden kunnen aanbieden die de mode te bieden heeft. Maar als het overhemd je niet lekker zit, zul je er weinig plezier aan beleven. Je wilt er toch uit zien als een gentleman. De juiste pasvorm is van groot belang of jullie maatjes gaan worden of niet. Een goed en fijn zittend overhemd met voor jou de perfecte snit, zal je figuur ten goede komen. Zodat je er fantastisch uit gaat zien. Maar koop je nu een overhemd zonder deze tips mee te nemen, dan kan het zomaar gebeuren. Dat je er uitziet als een schooljongen die het overhemd van zijn vader aan heeft getrokken.  Neem de tijd en bekijk onderstaande tips.

Tip 1. De juiste pasvorm

Een goede pasvorm heeft aan alle kanten van het lichaam genoeg ruimte. Je wilt niet dat het te strak zit maar zeker ook niet te ruim. Een goede pasvorm kan voor iedereen weer anders zijn. Draag vooral een pasvorm waar jij je lekker en comfortabel in voelt. Mannen met een slank postuur kunnen kiezen voor een slim-fit (‘gewoon’ getailleerd) of body fit (‘sterk ’getailleerd) overhemd. Deze overhemden hebben een aansluitende pasvorm. Bij het zitten mogen de knopen niet open gaan staan en genoeg ruimte hebben om comfortabel te bewegen. Mannen met een breder postuur hebben meer behoefte aan comfort. Je kunt dan kiezen uit modern fit. Deze overhemden zijn licht ingenomen bij de taille. Voor mannen die een buikje hebben is er de regular-fit pasvorm. Bij deze overhemden heeft de borst, taille en onderkant dezelfde afmeting. Bij een goed zittend overhemd vallen de schoudernaden precies op de rand van je schouder.

Tip 2. Welke stof kies ik?

Er zijn veel verschillende soorten stoffen voor een overhemd. De kwaliteit van het katoen bepaald hoe de kwaliteit van het overhemd is. Het merk Wam Denim en Venti bijvoorbeeld hebben een 100% Egyptisch katoen. Tevens kun je kiezen uit verschillende soorten wevingen. De meest bekende zijn de poplin en de oxford. Poplin is wat lichter en is zeer ademend soort. Oxford heeft een grover motief, het bekende visgraatmotiefje, het is duurzaam en ontzettend sterk. Katoen heeft lange vezels en een superieure kwaliteit. Voelt prettig en zacht aan op de huid en is meestal makkelijk te strijken. Een andere optie is dat je katoen mixt met polyester. Dat laatste is vormvast, behoud zijn kleur en wat ook heel voornaam is, dat het bijna niet kreuk tijdens het dragen en super makkelijk te strijken is. Last van krimpende kledingstukken? Probeer dan eens een kledingstuk met polyester erin verwerkt, deze krimpen namelijk niet.

Tip 3. Een heer en een kraag

Een goed overhemd begint met de pasvorm, maar daar stopt het nog niet. De kraag van een overhemd zal er voor zorgen dat je overhemd veranderd in een overhemd wat voor jou perfect is en je zelfvertrouwen geeft. Er zijn veel mythes over kragen. Terwijl het eigenlijk gaat om persoonlijke voorkeur. De breed uitgesneden kragen worden vaak aangezien als stijlvol en modern. Terwijl de button down boord meer functioneel en traditioneel is. De klassieke boord en wide spread boord zitten hier tussenin.. Heb jij bijvoorbeeld een breed gezicht en korte nek? Dan kun je deze subtiel verlengen met een dunnen punt kraag. Maar hetzelfde geld ook voor mannen met een smal gezicht. Voor jullie zijn de boorden met een uitgesneden en opengewerkte kraag interessant. De cute-away boord dus. Op deze manier kun je het gezicht iets breder doen lijken.

 

Tip 4. Kies de kleur

Verschillende kleuren voor verschillende gelegenheden. Kies de perfecte kleur die aansluit op je ogen, huidtinten en haarkleur. Bijna iedere man ziet er goed uit in een zwart overhemd. Het is een kleur die een goede uitstraling geeft en afslankend is. Zoek een overhemd uit wat bij jou past. Zo simpel is het eigenlijk. De kleur zegt vaak hoe wij ons voelen en dit weerspiegeld wie wij zijn. Of hoe wij er uit willen zien, zoals mode vaak gezien wordt. Heb je een kantoorbaan dan zijn de kleuren zwart, wit en verschillende kleuren blauw altijd goed. Wil je toch liever opvallen met je kleding. Kies dan voor een uitsprekende kleur accessoires of stropdas. Maar zorg ervoor dat je overhemd neutraal blijft. Voor de casual overhemd mag je best wat meer experimenteren met kleuren en patronen. Hierin zijn vele combinaties mogelijk. Zo kun je perfect zien wat je huidskleur, haarkleur en persoonlijkheid het beste complimenteert. Draag jij een overhemd waar je collega’s of vrienden je regelmatig een compliment over geven? Dit kun je dan goed als uitgangspunt kiezen, voor de kleur die je goed staat. Want deze kleur heeft iets wat anderen opvalt. Bijvoorbeeld een goede match met huidskleur, of misschien de juiste combinatie met je kleur ogen. Het zijn juist de kleine details die voor je het wów effect geven.

Winkelwagen
Scroll naar boven