GRATIS VERZENDING

ACHTERAF BETALEN

30 DAGEN RETOURRECHT

Alles over poloshirts voor heren! - Bendelli

Alles over poloshirts voor heren!

Het poloshirt voor heren is amper weg te denken uit de moderne mode. Hoewel polo’s pas vanaf de jaren 60/70 echt zijn ingeburgerd liggen de roots van de kleding aan het begin van de 20e eeuw. Bij Bendelli herenmode bieden we nog steeds de mooiste én beste poloshirts aan van diverse topmerken.

Wat is een poloshirt?

Voor de oorsprong van de polo moeten we terug naar de jaren ’20 van de vorige eeuw. De Franse tennisser René Lacoste wilde zich wat luchtiger kleden dan de verplichte overhemden met lange mouwen tijdens warme wedstrijden. Vandaar dat hij het poloshirt voor heren ontwierp én introduceerde aan het grote publiek. De polo heeft dus niets te maken met de sport polo, waar nogal eens onduidelijkheid over bestaat. Het kledingstuk had door het kraagje en de knopen de uitstraling van een overhemd, maar het comfort van een T-shirt of hemd.

verschil tussen een poloshirt en een t-shirt of overhemd
Het verschil tussen een poloshirt (midden) met een overhemd (links) en t-shirt (rechts)

Het voordeel van een polo is toch wel de korte mouwen. Waar een overhemd vrijwel altijd lange mouwen heeft kun je met een polo dus een stuk luchtiger kleden. Eigenlijk zit het qua uitstraling dus tussen een T-shirt en een overhemd in. Een polo is zowel zakelijk als casual te dragen, waardoor ze heel veelzijdig zijn!

Heeft een polo lange mouwen?

Een standaard polo heeft korte mouwen. Toch zijn er tegenwoordig ook veel poloshirts met lange mouwen. Vooral in het najaar, met temperaturen tussen de 10 en 15 graden, zijn polo’s met lange mouwen een stuk populairder dan T-shirts.

Wat is de beste poloshirt voor heren?

Er is niet één beste poloshirt voor heren. Het is voor een groot gedeelte afhankelijk van je eigen wensen. Denk bijvoorbeeld aan de uitstraling en pasvorm. Binnen ons assortiment kun je polo’s vinden van o.a. Geographical Norway, Canadian Peak en andere topmerken. Deze polo’s staan bekend om hun luxe en stijlvolle uitstraling. Bovendien is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed. Ten slotte is er ruim voldoende keuze, met verschillende kleuren en opdrukken van de poloshirts.

Waar kun je op letten bij het kiezen van een polo? Dat kan nog een hele uitdaging zijn! Je kan onder meer kijken naar:

  • De opdruk van het kraagje;
  • De kleur van de knopen;
  • De opdruk van de mouwen.

Deze punten bepalen, samen met de kleur van de polo, vaak de uitstraling van de kleding. Ga je bijvoorbeeld voor chique, dan is een mouw of kraagje met lijnen een uitstekende keuze. Ga je echter voor casual, dan is wellicht een neutrale polo zonder opdruk van de mouwen een betere keuze. Bekijk ons aanbod heren poloshirts en bestel je favoriete producten!

Winkelwagen
Scroll naar boven