GRATIS VERZENDING

ACHTERAF BETALEN

30 DAGEN RETOURRECHT

Geographical Norway softshell - Heren softshell jas Bendelli

Geographical Norway softshell

Geographical Norway softshell jas heren

Softshell jas, wat is dat nu precies?

Je ziet ze steeds meer, met name in de herfst en de winter. De softshell jassen van bijvoorbeeld Geographical Norway. De stof aan de buitenkant ziet er vaak ook anders uit. Je ziet gelijk dat het een softshell jas is.

De twee belangrijkste eigenschappen van een softshell jas zijn: winddicht en waterafstotend. Dit soms in combinatie met een stretchstof. Deze heeft een speciale weefstructuur, hierdoor zijn de jassen soepel en prettig in het dragen. De jassen zijn over het algemeen een stuk dunner dan een winterjas. Ander voordeel is dat een softshell een ademende werking heeft. Dit komt door de technologie die verwerkt zit in de jas. Je kunt een Geographical Norway softshell jas zien als een winterjas.

Een softshell jas, ook voor mij geschikt?

Wij denken van wel. Nu kun je natuurlijk denken dat dit een verkooptechnisch antwoord is. Maar een softshell jas is een kledingstuk wel heel veelzijdig en erg prettig in het dragen is. Wij horen vaak van klanten dat, als ze eenmaal een softshell jas gedragen hebben niet meer anders willen. Dit is ook de reden dat deze jassen erg in opkomst zijn. Gezien de weersomstandigheden in Nederland met namen in de herfst en de winter, is een softshell jas een prima kledingstuk.

Een softshell jack is prima voor bijvoorbeeld, sporten, wandelen, skiën, fietsen naar school, maar ook gewoon voor dagelijks gebruik. De jas heeft dezelfde warmte als een winterjas, maar je hebt veel meer bewegingsvrijheid in een softshell jas. De stof is dunner en meestal een fijne stretch. De jas beweegt eigenlijk gewoon met je mee. Hoe fijn is dat?

Softshell: Winddicht en waterafstotend

Softshell jassen geschikt voor de herfst en winter?

Wij zeggen volmondig van ja! Omdat een softshell jas een dunnere stof heeft en wind en water dicht is, ga je meer werken met de kleding die je onder de jas draagt. In de herfst en winter draag je meestal meer onderkleding, hierdoor blijf je van je zelf al lekker warm. Want je koelt het meest af door de wind die vaak via de rits of stof naar binnen komt. Dan kun je een hele dikke winterjas hebben, maar dan zul je het snel alsnog koud krijgen. Met een softshell jas kun je dus prima werken in laagjes.

De softshell jassen hebben vaak een sportief en stoer uiterlijk, met soms felle kleuren en accenten, wat de jas vaak een super mooie en krachtige uitstraling geeft. De modellen van Geographical Norway hebben veel en praktische opbergmogelijkheden. Ook aan de veiligheid is gedacht. Zo beschikken veel softshell jacks over reflecterende strepen om zo ook in het donker goed gezien te worden.

Regenjas hetzelfde als een softshell jas?

Nee, het is goed te weten dat hier toch echt nog wel verschil in zit. Een softshell jas is waterdicht, dat is 100% waar. Maar helaas niet bestand tegen hevige stortbuien.  

Winkelwagen
Scroll naar boven