GRATIS VERZENDING

ACHTERAF BETALEN

30 DAGEN RETOURRECHT

Getailleerde overhemden - Slim overhemden - Italiaanse overhemden -

Getailleerde overhemden

Getailleerde overhemden blog van Bendelli Herenmode
Getailleerde overhemden blog van Bendelli Herenmode

In dit blog artikel lees ja alles over getailleerde overhemden. Leggen we je uit wat het verschil is tussen getailleerde overhemden en slim fit overhemden. En wat is tailored fit nu precies? Hieronder de uitleg!

Wat is een getailleerd overhemd?

Het Nederlands woordenboek zegt er het volgende over: "een duidelijk vernauwing bij je middel" Of "bij de taille ingenomen" en als laatste "Nauwsluitend".

Een getailleerd overhemd is dus een overhemd waar de taille smaller is dan de borst. De overhemden hebben een strakke en aansluitende pasvorm. Dit zorgt voor een modieuze, sportieve en geklede look. Getailleerde overhemden worden ook wel slim-fit overhemden genoemd. Het is maar net welke term de leverancier gebruikt. Dit kan per land verschillen. Er zijn merken die deze twee termen vrij invullen. Een tailored fit kan dan soms al een slim fit overhemd zijn en andersom. De pasvormen kunnen hierdoor per merk verschillen. De pasvorm is natuurlijk één van de grootste verschillen waar een merk zich mee kan en wil onderscheiden. Het overhemd moet natuurlijk perfect zitten. Bij Bendelli hebben we de beste merken voor je uitgezocht met de fijnste materialen en pasvormen.

Getailleerde overhemden of een Slim fit overhemd. Wat is het verschil?

Hier zit geen verschil tussen. Het is maar net hoe de leverancier in dat land de term gebruikt voor zijn overhemden.

Tailored fit en Slim fit

Overhemden die een tailored fit pasvorm hebben zijn licht getailleerd. Deze worden in de volksmond ook wel Modern fit genoemd. Deze pasvorm is razend populair op dit moment. Bijna alle merken gaan over naar tailored fit pasvorm. Denk dan aan de merken: Wam Denim, Venti en Gaznawi. Wij zien een forse toename in deze fit. Perfecte pasvorm voor een normale bouw.

Body fit en Slim fit voor de moderne man

Het merk Venti heeft sinds kort ook Body Fit overhemden. Deze overhemden zijn sterk aansluitend aan het lichaam. Nog een stapje verder dan een getailleerd en slim fit overhemd. Een body fit overhemd moet echter wel voor je weggelegd zijn. Door de strakke pasvorm zijn deze overhemden voor mannen met een slank postuur. De meeste leveranciers voegen iets stretch toe voor de perfecte pasvorm.

Hoe herken je getailleerd overhemd?

De merken die wij verkopen staat de pasvorm in het label van het overhemd. Ook staat de pasvorm geborduurd in de nek. Zo kun je direct zien welke fit het overhemd heeft. Een slim fit of getailleerd overhemd kun je herkennen aan de coupenaden aan de achterkant. Je kunt zien dat er aan twee kanten een stukje stof is ingenomen. Door deze handeling krijgt het overhemd de term getailleerd. Heb je dus een overhemd wat te groot is? Deze kun je zelf (of laten doen) handig innemen en de perfecte fit maken. 

Winkelwagen
Scroll naar boven