GRATIS VERZENDING

ACHTERAF BETALEN

30 DAGEN RETOURRECHT

Strijkvrije overhemden: Gemak dient de man - Non Iron shirts - Bendelli

Strijkvrije overhemden: Gemak dient de man

Strijkvrije overhemden Venti overhemden

Een strijkvrij overhemd is een overhemd dat je niet meer hoeft te strijken. Maar zul je denken, bestaat dat dan echt? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Want als er één ding is wat wij mannen niet willen, dan is het wel strijken. Je moet er niet aan denken om ochtends eerst nog je overhemd te moeten strijken. Wij hebben dan goed nieuws voor je. Want een strijkvrij overhemd bestaat echt! En wij hebben deze voor je. Je ervaart een heerlijke rust alleen al met de gedachte dat je een strijkvrij overhemd in de kast hebt hangen. Dit bespaart je vooral veel tijd en stress. Maar nu hoor ik je denken, hoe werkt dat dan een strijkvrij overhemd? En zijn deze overhemd ook nog te betalen voor Jan modaal? Deze vragen krijgen wij nog wel eens van onze klanten. Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over strijkvrij overhemden.

Hoe kan een overhemd strijkvrij zijn?

Een overhemd wat strijkvrij is noemen ze ook wel een non-iron shirt. Vertaald naar het Nederlands betekend dit dat het overhemd strijkvrij is én dat het een kreukvrij overhemd is. 

Een non-iron shirt kan op verschillende manieren strijkvrij en kreukvrij gemaakt worden. Dit kan namelijk per leverancier verschillen.
Het geheim zit hem in de katoenvezel van het overhemd. Deze krijgt namelijk een speciale behandeling waardoor jij niet meer hoeft te strijken. Er zijn tal van manieren waarop leveranciers een strijkvrij overhemd maken. De prijs is vaak een goede maatstaf, dit moet je wel in je achterhoofd houden. 

Overhemden met een lage prijs worden vaak ondergedompeld in een bad met een chemisch goedje. Deze methode geeft als resultaat dat een overhemd enigszins kreukvrij is geworden. Maar na verloop van tijd willen de vezels weer terug in de oude positie. Gevolg is dat het overhemd weer zal gaan kreuken.

Een andere manier is, om de katoenenvezel onder een bepaalde spanning te houden tijdens het weven van het overhemd. Door de spanning op de stof zal deze beduidend minder kreuken.

Ook zijn er merken waar een synthetische vezel meegeweven wordt in het overhemd. Hierdoor zal de stof soepeler zijn in het dragen. Nadeel is wel dat deze overhemden een minder fijne pasvorm hebben dan 100% katoenen overhemden. Tevens niet aan te raden voor mannen die snel zweten. Want deze stof ademd minder goed.

Ben je op zoek naar een echt fijn zittend overhemd welke non-iron is? Dan kun je denken aan overhemden die een speciale coating krijgen. Deze speciale behandeling is vaak gepatenteerd om zo het beste strijkvrije overhemd te kunnen claimen. Van deze behandeling zie je of ruik je niks van. Maar het resultaat mag er wel zijn. Het overhemd zit de hele dag netjes in de plooi. De prijs van deze strijkvrije shirts zijn iets hoger, maar dan heb je ook wat moois en goeds in huis.

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. Hoef jij niet op een par centen te kijken en wil je het beste van het beste? Er zijn speciale stoffen die van nature al minder kreuken. Je kunt dan denken aan een hoge kwaliteit 2-ply katoen. Deze stof is dubbel geweven en daardoor steviger. Maar ook de twill en de bekende visgraat zijn stoffen die van zichzelf al minder kreuken.

 

Is strijkvrij ook echt strijkvrij?

Zullen we eens eerlijk naar elkaar zijn? Nee, een overhemd kan nooit helemaal strijkvrij en kreukvrij zijn.

Een tijdje geleden was ik op zoek naar een nieuw pak. Dus wij op een dag naar een herenspeciaalzaak toe. Zelf heb ik ook een enorme hekel aan overhemden of colberts die kreuken naar een lange autorit bijvoorbeeld. Deze voorwaarde doorgegeven, begint de verkoper te lachen. Hij zegt, die zul je niet vinden. Een katoenvezel zal altijd kreuken. Maar je kunt het wel beperken tot een minimum. Zo is het ook met de overhemden.

Overhemden die bovengenoemde behandelingen hebben gehad en er non-iron op het shirt staat, zullen door het overhemd vochtig uit te hangen en door de lichaamswarmte gaan de kreukels er vanzelf weer uit. Dat is het grote voordeel van een non-iron shirt. Maar eerlijk is eerlijk, helemaal kreukvrij kan dus niet. Nog wat anders, iets een kreuk kan een overhemd ook juist een bepaalde allure geven, omdat het iets natuurlijks is. Denk bijvoorbeeld aan een leren jas of tas. 

Hoe was ik een strijkvrij overhemd?

Wil jij het optimale resultaat uit je overhemd halen? Bekijk dan het wasvoorschrift van het overhemd. Hier staat precies op hoe je het beste een strijkvrij overhemd krijgt. Zou je dit verkeerd doen, dan heb je alsnog kans op kreuken in je overhemd. Het overhemd blijft het langste mooi door ze met zorg te wassen en te drogen.

  1. Was je overhemd op 30 graden ( tot max 40 )
  2. Stop het nooit in de droger
  3. Klop het overhemd goed uit na het wassen 
  4. Hang het direct daarna op de hanger om te drogen.
  5. Trek het overhemd evt recht voor het beste resultaat.

Het avontuur kan beginnen zodra je overhemd droog is, want door jou lichaamswarmte activeer je de stof en zullen de evt kreuken als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Reis je veel? dan kun je het overhemd beter niet opvouwen maar oprollen. Dit voorkomt de meeste kreukels.   

TIP: Alleen even je overhemd opfrissen en snel kreukvrij maken? Hang hem in de badkamer terwijl jij een heerlijk warme douche neemt. Door het vocht en de warmte is jou overhemd weer als nieuw. Klaar voor het volgende avontuur.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven